Terrarium

Het is aan te raden om steeds een gebruiksklaar terrarium te hebben, het is zeer handig om een ziek dier af te zonderen en het er bovenop te helpen.

Maak zelf uw terrarium

Een gesloten glazen terrarium is af te raden (slechte ventilatie), zeker voor kleine opgroeiende schildpadden want die zullen sneller last hebben van versnelde groei en een misvormd schild met bultvorming.

Je kan zelf een open terrarium in elkaar te knutselen, de ventilatie is er beter, je bent minder beperkt in ruimte en de kosten zijn lager. Zorg voor een Uv-lamp, een warmtelamp, een waterbakje, een schaduwplekje en eventueel wat keien om over te klauteren. Als ondergrond kan je bijvoorbeeld bosgrond gebruiken gemengd met gemalen boomschors, een goede bodem die de vochtigheid kan bewaren. Zorg absoluut voor voldoende ruimte en plaatsen met temperatuurverschillen zodat de schildpad zelf zijn geliefde plekje kan uitkiezen. Zelf gebruik ik ook een platte steen in het terrarium die goed warmte vasthoudt.

De juiste plaats

Het terrarium moet daglicht krijgen maar met rechtstreekse zonnestralen moet je oppassen omdat oververhitting mogelijk is. Ook tocht moet u vermijden.

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2023 
All Rights Reserved