Buitenverblijf

Geen mooiere omgeving voor de schildpad dan een groot aangepast buitenverblijf. De ruimte moet van 's morgens tot 's avonds door de zon beschenen kunnen worden en de bodem moet droog en waterdoorlatend zijn, een simpel vlak stuk gazon is geen geschikte ondergrond. Op het verblijf moet een tochtvrije en tegen de regen beschermde afscherming zijn, een glazen bak die voorzien is van schaduwrijke plekken is daarvoor ideaal. Zelf heb ik een serre waarin ze  zich kunnen schuilen, opwarmen en slapen.

Beveiliging

Het verblijf moet worden beveiligd tegen ontsnappen en roofdieren. Ratten, egels, grote vogels en zelfs uw eigen huisdieren kunnen een gevaar vormen, ook uw hond kan de schildpadden aanvallen. Zeker jonge schildpadden die buiten zitten moeten beschermd worden tegen grote vogels zoals eksters, kraaien, raven en kauwen.

Een schildpad kan beter klimmen dan je zou denken, de omheining moet dus hoog genoeg zijn maar ze mogen er ook niet onder kunnen graven. Ondanks het feit dat schildpadden bekend staan als trage dieren zijn er al heel wat ontsnapt.

 

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2023 
All Rights Reserved