Voer Moorse landschildpad

In het wild eet de Moorse landschildpad allerei bladeren, kruiden, bloemen en gras. Thuis is het belangrijk dat je ze ook gevarieerde voeding geeft zodat ze de nodige vitaminen en mineralen binnen heeft en je zo'n sterk mogelijke schildpad hebt die goed bestand is tegen ziekten. Dus niet enkel een eenzijdig dieet van sla en tomaten.

Het voer van mijn schildpadden bestaat uit sla, tomaat, bloemkool, witloof, mini-mais, andijvie, courgette, sojascheuten, chinese kool, broccoli en komkommer. Ik ga ook gewoon in de natuur eten gaan plukken, deze voeding bestaat dan uit klaver, zowel de bloem als het blad van paardebloem, smalle weegbree, zuring en madeliefje. Sommige schildpadden lusten ook wortels, die van mij echter niet. En de komkommer die ik geef word zelfs maar door één schildpad gegeten.

Kant en klaar schildpaddeneten

Soms durf ik ze ook wel eens schildpaddenkorrels geven die ik gewoon koop in de dierenwinkel. In de handel zijn als aanvullend voer ook voedermixen verkrijgbaar zoals een bloemenmix, bladerenmix en fruitmixen.

Mix van bloemen:

Goudsbloem: ontstekingsremmende werking, antibacteriële werking, goed voor het versterken van het immuunsysteem.

Rozenblaadjes: rijk aan mineralen, geurig.

Zonnebloemblaadjes: rijk aan vitaminen, bevordelijk voor een gezonde huid.

Mix van bladeren:

Brandnetel: zuiverende en ontgiftende eigenschappen, versterkt het immuunsysteem, verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, tegen urinewegeninfecties, verbeterd de functie van alvleesklier, lever en maag. 

Mix van fruit:

Paardenbloemblad: vochtverdrijvend, regelt de bloeddruk, regelt bloedsuikerspiegel, rijk aan magnesium, ondersteunt de leverfunctie, tegen urinewegeninfecties.

Appelbessen: bron van vitaminen, vezelrijk, neutraliserende werking tegen vrije radicale in het lichaam, regelt de bloeddruk.

Aardbeien: veel vitamine C, rijk aan B-vitamines, ondersteunt het spijsverteringsstelsel, tegen constipatie.

Rode bessen: bevat kalium, smaakmaker.

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2023 
All Rights Reserved