Een schildpad kopen

Bent u van plan om een schildpad aan te kopen? Wees u er dan ook van bewust dat deze dieren verzorging nodig hebben en een aangepaste leefomgeving. Koop geen schildpad als "speelgoed" of "knuffeldier" voor uw kind!!!

Zorg ervoor dat u een terrarium heeft dat groot genoeg is bij aankoop van een jonge schildpad.  Of zorg voor een aangepast buitenverblijf voor de iets oudere schildpad. Bereid je ook voor op de winterslaap van de schildpad. Laat het dier niet zomaar aan zijn lot over door het gewoon in je tuin te laten rondlopen zonder aangepaste beschutting en zon in je tuin.

De aankoop

Vooraleer u de schildpad aankoopt dient u te controleren of er wel de benodigde CITES-documenten bij zijn (verplicht voor de Testudo graeca), ontbreken deze papieren dan heeft u te maken met een illegale handelaar in reptielen. Er worden er immers heel wat illegaal gekweekt en verkocht. Controleer ook of de schildpad wel in een gezonde toestand is. 

Waar koop je een schildpad?

U kan een schildpad kopen bij een geregistreerde handelaar voorzien met CITES-documenten. In Oost-Vlaanderen kan je bijvoorbeeld terecht bij het Kweekcentrum van Europese landschildpadden:

Kweekcentrum Europese Landschildpadden
Marc Maesschalck
Vijverstraat 12 9308 Hofstade - Aalst
Gsm: 0475/76.93.10 of 0495/10.08.65
www.landschildpadden.com

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2023 
All Rights Reserved